Urbaanilegenda - Portaat metsässä

Ihmisten tieto erilaisten luonnossa sattuneiden katoamistapausten suhteen on lisääntynyt hurjasti, johtuen esimerkiksi siitä, että tietoa on saatavilla tänä päivänä enemmän ja tapauksista puhutaan laajemmin (esimerkiksi Missing 411). Tämän ilmiön myötä, on alettu puhua myös muista, luonnossa tapahtuvista omituisista asioista ja näistä yksi on portaat metsässä.

https://www.pexels.com/photo/gray-concrete-stairs-leading-to-trees-999311/

Tarinan mukaan metsistä löytyy erilaisia portaita, joiden lähelle kehotetaan olemaan menemättä. Portaita on monia erilaisia, suoria ja kierteisiä, sekä erilaisista materiaaleista valmistettuja, eikä niiden lähellä vaikuta olevan mitään muuta rakennuksia tai rakennelmia.   
Kertomusten mukaan ihmiset kokevat näiden portaiden lähellä erilaisia asioita, niin henkisesti, kuin fyysisesti. Portaat ovat tarinoiden mukaan aiheuttaneet fyysisiä oireita, kuten pahoivointia tai yleistä heikotusta. Henkisiksi oireiksi on mainittu mm. kauhun tunnetta, haluttomuutta mennä portaiden lähelle ja yleisesti tunnetta siitä, että portaissa on jotakin vialla.

Mitä nämä mystiset portaat sitten väitetysti tekevät ihmisille? Joidenkin mukaan portaat voivat vahingoittaa ihmisiä fyysesti, jopa aiheuttaa kuoleman, kuten eräässä tarinassa kerrotaan käyneen lapselle joka katosi metsään ja löytyi juuri tällaisen portaikon juurelta. Jotkin tarinat taas kertovat, että portaiden lähelle tai itse portaille nousseet ,ovat kokeneet muistinmenetyksiä ja / tai erilaisia näkyjä ja hallusinaatioita. Moni kertoo myös ajan kulkevan erilailla portaiden läheisyydessä, jolloin he ovat vannoneet viettäneensä niiden lähellä vaikkapa minuutteja, mutta ovatkin huomanneet myöhemmin jopa tuntien kuluneen.
Sille, kuka portaat on metsään laittanut ja mistä syystä, ei ainakaan toistaiseksi ole annettu selitystä tai syytä, mutta monet ovat spekuloineet että kyseessä on jokin yliluonnollinen voima taustalla. Ehkäpä asiaan saadaan selvyyttä jatkossa.

https://www.pexels.com/photo/blur-close-up-environment-focus-269037/

Kun asiaa tutkii enemmän, alkaa metsästä löytyvien portaiden tarina kuitenkin vaikuttaa urbaanilegendalta, joka on saanut alkunsa eräästä Redditin postauksesta, joka löytyy TÄÄLTÄ.
Tätä postausta ennen, ei mistään löytynyt minkäänlaista mainintaa portaista metsässä, tai ainakaan sellaisista, joissa olisi jotain pelottavaa tai omituista. Tänä päivänä taas tuntuu tarinoita putkahtelevan esiin kiihtyvällä vauhdilla.
Totuus on se, että erilaisia portaikkoja löytyy metsistä ympäri maailman, johtuen esimerkiksi siitä, että paikalla on jossakin vaiheessa ollut talo, josta on jäänyt jäljelle vain portaikko ja jotakin romua. Nämä portaat saattavat näyttää melko omituisilta, seisoessaan yksin keskellä metsikköä, mutta se ei tarkoita sitä, että niiden taustalla olisi jonkinlainen kauhistuttavampi tarina tai tarkoitus.

Vaikka kyseessä olisikin vain urbaanilegenda, nautimme me ainakin näistä tarinoista suuresti ja voimme sanoa, että mikäli jokin päivä törmäämme keskellä metsää portaisiin, mietimme kerran jos toisenkin, haluammeko lähestyä niitä.

- Onpa Outoa
 

<a href="https://track.adtraction.com/t/t?a=1312526397&as=1294429430&t=2&tk=1"><img src="https://track.adtraction.com/t/t?a=1312526397&as=1294429430&t=1&tk=1&i=1" width="468" height="400" border="0"></a>

Jätä yhteystietosi DNA:lle ja osallistu arvontaan, jossa voit voittaa iPhone XS Max:in! Arvonta suoritetaan niiden asiakkaiden kesken, jotka antavat DNA:lle soittoluvan. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti