Kadonneet 411 - Missing 411

Kadonneet 411 (eng. Missing 411), on kirjasarja ja kokoelma outoja katoamistapauksia, jonka on kirjoittanut David Paulides. Nämä tapaukset keskittyvät lähinnä kansallispuistoissa ja muualla luonnossa kadonneisiin ihmisiin, muutamia poikkeuksia lukuunottamatta. Kaikki tapaukset kuitenkin kytkeytyvät toisiinsa hyvin erikoisilla tavoilla, ja palaamme näihin yhteyksiin myöhemmin.

Selvitetään kuitenkin ensin, kuka on David Paulides ja kuinka hän alkoi selvittämään näitä mysteerisiä katoamistapauksia, ensin ympäri Yhdysvaltoja ja sen jälkeen muuallakin.
David Paulides aloitti uransa poliisina San Josessa, jossa hän teki 20 vuotisen uran, esimerkiksi paikallisen SWAT-tiimin joukoissa. Eläkkeelle jäätyään hän tutki myyttistä Isojalkaa (eng. Bigfoot) ja kirjoitti kirjan aiheesta.
Paulideksen kirja Isojalasta on tehnyt hänelle jonkin verran hallaa sittemmin, sillä moni kriitikko on hänen nykyistä työtään arvostellessaan, palannut juuri tuohon kirjaan. Sitä pidetään todisteena siitä, että Paulides vain yrittää todistaa Isojalan olemassa oloa, eikä ole näin millään tavalla luotettava lähde kirjoittamaan katoamistapauksista.
Paulides on itse kuitenkin erittäin jyrkästi kieltänyt sen, että viittaisi Kadonneet 411 kirjasarjalla siihen, että katoamistapausten taustalla olisi Isojalka. Sen sijaan hän jättää kaiken spekuloinnin ja teoriat lukijalle niin kirjoissa kuin haastatteluissa, sekä jokin aika sitten julkaistussa dokumentissa.

KUVA

Kadonneet 411 kirjasarja sai alkunsa siitä kun hän teki tutkimusta eräässä kansallispuistossa Yhdysvalloissa ja nimeltä mainitsematon puistonvartija halusi kertoa Paulidekselle sarjasta outoja katoamisia kansallispuistoissa ympäri maan. Puistonvartija tiesi David Paulideksen taustan ja pyysi häntä tutkimaan näitä tapauksia, sillä niitä oli erittäin paljon ja ne pitivät sisällään kummallisia yksityiskohtia. Paulides alkoi selvittää tapauksia ja hänelle selvisi että moni ihminen oli kadonnut luonnossa liikkuessaan, eikä suurinta osaa oltu vuosien aikana löydetty. Joko elävinä tai kuolleina löytyneiden ihmisten tapauksissa oli myös samankaltaisia, omituisia yksityiskohtia. Lisäksi puistonvartijat ja muut viranomaiset tuntuivat aktiivisesti salaavan näitä tapauksia, mikä teki tutkimuksesta Paulidekselle hyvin vaikeaa, mutta myös ajoi häntä varmasti eteenpäin, sillä mistä syystä katoamisia salailtiin niin paljon?

Katoamisia tutkiessa ne alkoivat vaikuttaa aina vain kummallisemmilta ja enemmän samakaltaisilta toistensa kanssa.Paulides on koonut jo 8 kirjaa näistä katoamisista ja kaikista kirjan tapauksista löytyvät joko kaikki tai lähes kaikki samat yksityiskohdat:

1. Katoamistapa - Tämä on yksi näiden katoamisten pelottavimpia piirteitä, sillä useat henkilöt ovat kadonneet aivan muiden ihmisten läheltä, melkein jopa näköpiiristä. On esimerkiksi tapauksia, joissa useampi vaeltaja on kulkenut yhdessä jutellen, kun yhtäkkiä esimerkiksi ryhmän viimeinen henkilö on hiljennyt eikä häntä ole enää koskaan löydetty, vaikka katoaminen on tapahtunut vain hetkiä sitten.
2. Etsintä - Monissa tapauksissa etsintä ei ole tuottanut minkäänlaista tulosta, jopa niin että jäljittämään tuodut koirat eivät ole pystyneet seuraamaan jälkiä kuin hyvin lähelle katoamispaikkaa tai sitten ne eivät ole suostuneet jäljittämään kadonnutta lainkaan. Se että koira ei suostu jäljittämään lainkaan, on hyvin harvinaista ja herättää paljon kysymyksiä siitä, mistä tämä johtuu.
3. Katoamispaikka - Ihmisiä katoaa päivittäin ja erityisesti luonnossa on helppo eksyä ja näin joutua jonkinlaiseen pulaan, joka johtaa lopulliseen katoamiseen. Tämä ei itsessään ole harvinaista, mutta Paulides on huomannut muutamia keskittymiä, joissa tuntuu katoavan enemmän ihmisiä kuin muualla ja näitä ihmisiä ei koskaan löydetä, tai heidät löydetään oudoissa olosuhteissa.
4. Löydetyt tavarat - Kadonneiden ihmisten tavaroita on löytynyt etsinnöissä ja tämä onkin aivan normaalia, mutta omituista juuri näissä tapauksissa on se, että tavaroita on saattanut löytyä vasta jonkin ajan päästä ja paikoista jotka on jo tutkittu. Eli tavarat ovat ilmestyneet paikalle myöhemmin. Lisäksi outoa on itse löytyneet tavarat, kuten esimerkiksi kengät, ase tai pino siististi pinottuja vaatteita joissa ei ole mitään merkkejä esimerkiksi jostakin tapaturmasta tai eläimen hyökkäyksestä. Myös kenkien tai aseen hylkääminen on todella omituista. Joissakin tapauksissa aseella on saatettu ampua tai se on rikottu, mutta muuta ei ole löytynyt.
5. Löydetyt ihmiset - Monet katoamiset ovat päättyneet hyvin ja kadonnut on löytynyt elossa, kun taas joskus lopputulos on ollut ikävämpi. Monia Paulideksen kirjassa esiteltyjä henkilöitä ei ole löytynyt koskaan. Löydettyjä henkilöitä on kuitenkin usein yhdistänyt jompi kumpi kahdesta seuraavasta merkillisestä yksityiskohdasta. Ensimmäinen on se, että monet henkilöt ovat löytyneet paikoista joihin he eivät olisi voineet päästä mitenkään omin avuin. Toinen taas se, että monet ovat löytyneet sellaisen matkan päästä katoamispaikasta, joihin he eivät olisi voineet ehtiä kulkemaan siinä ajassa kun ovat olleet kadoksissa. Esimerkiksi löytyy tapaus jossa lapsi katosi omituisissa olosuhteissa ja löytyi vuorokauden sisällä elossa, sekä erittäin hyvässä kunnossa, mutta oli kulkenut metsässä sellaisen matkan joka ei olisi mitenkään ollut mahdollista. Lasta haastateltiin ja hän väitti olleensa yksin koko ajan, eikä hänestä löytynyt mitään merkkejä siitä että häntä olisi vahingoitettu.

KUVA

David Paulides on tutkinut satoja tapauksia ja löytänyt niistä paljon yhteneväisyyksiä, mutta tottakai jokainen tapaus on myös oma yksilönsä, jolloin merkillisiä yksityiskohtia saattaa löytyä enemmänkin tapauskohtaisesti. Alla linkkejä muutamiin David Paulideksen haastatteluihin, jossa hän kertoo tarkemmin eri tapauksista.
https://www.youtube.com/watch?v=OeOMH6uEMjc
https://www.youtube.com/watch?v=gVUXpk__sw8

Missing 411 kirjoja on nyt julkaistu 8 kappaletta ja ne sisältävät useita eri katoamistapauksia jotka ovat pelottavan samankaltaisia, lisäksi aiheesta on tehty saman niminen dokumentti, joka julkaistiin noin vuosi sitten. David Paulides jatkaa työtään kadonneiden ihmisten parissa, eikä hänellä ole aikomustakaan lopettaa ennen kun hän on saanut vastauksia siihen mitä ihmisille on käynyt ja miksi Yhdysvaltojen viranomaiset haluavat peitellä näitä katoamisia. Hän on kohdannut vuosien aikana paljon vastustusta sekä saanut osakseen reilusti kritiikkiä sekä jopa suoranaista pilkkaa, mutta se ei ole häntä pysäyttänyt.

Teorioita sille, mitä kadonneille ihmisille on tapahtunut, on monia. Kriitikot sanovat että kysymys on tavallisista katoamisista, jolloin syynä pidetään joko eläimen tai ihmisen hyökkäystä, jotakin tapaturmaa tai sitten ihmisen omaa päätöstä kadota. Mutta David Paulides on kerta toisensa jälkeen vastannut näihin teorioihin samalla tavalla, eli niin että näiden tapausten osalta kaikki nämä mahdollisuudet on luettu jo pois. Hän ei siis kirjoita lainkaan niistä tapauksista, jotka ovat helposti selitettävissä, esimerkiksi eläinten hyökkäysten uhreiksi joutuneita ei kirjoista löydy lainkaan.
Muita teorioita taas on laidasta laitaan ja syynä on pidetty niin jo aiemmin mainittua Isojalkaa, ufoja, salaisia kokeita tai muita salaliittoteorioita, sekä erilaisia yliluonnollisia ilmiöitä.

KUVA


Toistaiseksi emme ole saaneet vielä vastausta, mutta David Paulideksen etsintä ja tutkinta jatkuu, eikä hänellä ole aikomustakaan lopettaa. Mitä mieltä sinä olet? Kuka tai mikä on katoamisten takana ja löytyykö tapauksiin järkevä selitys, vai löytyykö vastaus kenties jostain paljon omituisemmasta? Itse emme osaa asiaan sanoa juuta tai jaata, mutta sen tiedämme, että ensi kesän telttailuretket saavat siirtyä hamaan tulevaisuuteen

- Onpa Outoa


*juttu sisältää linkkejä tuotteisiin

2 kommenttia:

  1. juuso salervon tapaus osuu hyvin urbaanien outojen katoamisten kohdalle.

    VastaaPoista
  2. Nämä ovat kyllä niin mystisiä ja pelottavia tapauksia. Olisi mielenkiintoista lukea kaikki nämä 411 -kirjat. Tähän mennessä olen youtubesta näitä kuunnellut, Mr ballen ainakin osaa kertoa tarinat tosi hyvin, suosittelen kuunteleen.
    Ihmetyttää suuresti se, että koirat pelkäävät, eivätkä halua etsiä ja yhdessä tapauksessa koira oli jopa mieluummin jäänyt peloissaan yksin telttaan, kuin että olisi lähtenyt omistajan ja muiden etsijöiden kanssa etsimään kadonnutta henkilöä.
    Myös se on mysteeri, etteivät villieläimet ole halunneet tulla telttojen luokse syömään telttaan jääneitä ruokia. Ruokapussit ovat säilyneet koskemattomina. Yleensä kuulemma karhut ja sudet repivät teltan rikki ja etsivät ruokia, mutta ei näissä 411 tapauksissa.
    Outo tapaus oli myös se, missä nuori poika oli kadonnut autosta ja hänet oli löydetty monenkymmenen kilsan päästä ylhäältä vuorelta, jonne piti siis kiivetä apuvälineitä käyttäen. Löytäjät eivät ymmärtäneet miten hän oli sinne päässyt. Poika oli kadoksissa viikon ajan ennen kuin jäljittäjä löysi hänet.
    Uskon yliluonnolliseen, uskon ufoihin, ja vaikken uskoisikaan, niin kyllä nämä katoamiset ovat niin uskomattomia, ettei näitä ihmismieli käsitä.

    VastaaPoista