Reinkarnaatio ja edelliset elämät - totta vai huuhaata?

Reinkarnaatio eli jälleensyntyminen ja edelliset elämät ovat kaikki termejä joista meistä miltei jokainen on kuullut elämänsä aikana tarinan jos toisenkin.
Kuoleman jälkeinen elämä on meille kaikille arvoitus, ja vaikka osa uskookin tietäväsä varmuudella mitä kuoleman jälkeen seuraa, ei sitä voi kukaan tietää ennen kuin sen joutuu itse kokemaan.
Tämä onkin osa sitä miksi kuoleminen pelottaa meistä useimpia ja pelko onkin aivan luonnollista, vaikka kuoleminen onkin aivan yhtä olennainen ja tärkeä osa elämäämme kuin syntyminenkin.
Esimerkiksi juuri pelkoja hälventämään on kehitelty monia teorioita ja uskomuksia siitä mitä kuoleman jälkeen on luvassa. Kuten aiemmin jo mainitsimme, tämä on asia mikä selviää kaikille vasta kun sen kokee, mutta yksi mielenkiintoinen teoria kuoleman jälkisestä elämästä on se että käymme läpi reinkarnaation, eli jälleensyntymisen.

KUVA

Jälleensyntymistä ja edellisiä elämiä käsitellään useissa uskonnoissa sekä uskomuksissa. Esimerkiksi buddhalaisuudessa ja hindulaisuudessa uskotaan vahvasti siihen että synnymme uudelleen kun kuolemme, mutta sielumme säilyy samana. Näissä uskonnoissa on myös oleellista se, että kuinka elämme nykyisen elämämme, vaikuttaa siihen millaiseen elämään synnymme seuraavaksi. Buddhalaisuudessa on tavoitteena saavuttaa elettyjen elämien kautta valaistuminen, eli nirvana, jonka jälkeen ei enää tarvitse syntyä uudestaan, vaan saavuttaa tietynlaisen taivaan jossa fyysistä olomuotoa ei enää ole. Nämä kaksi uskontoa ovat varmasti tunnetuimmat uudelleensyntymän puolesta puhujat, mutta eivät todellakaan ainoat. Historiamme on täynnä erilaisia uskontoja ja uskomuksia joissa uskotaan jälleensyntymiseen.

Jälleensyntyminen tarkoittaa tietysti myös sitä, että ihmisen on ensin uskottava siihen että meillä on sielu. Kaikki eivät sielun olemassaoloon usko lainkaan, vaan uskovat että aivot tuottavat meille tietoisuuden jonka kautta koemme asioita, mutta tämä tietoisuus loppuu siihen paikkaan, kun loppuu aivojen toimintakin. Skeptikoilla on useita eri selityksiä sille, miksi useat ihmiset, varsinkin lapset, ovat kertoneet kokemuksistaan aiemmissa elämissään. Yksi suosituimpia selityksiä on tietysti se että joko henkilö valehtelee tietoisesti kokemastaan, tai sitten hänet on jollakin tavalla manipuloitu uskomaan itse näihin edellisiin elämiin.

Jälleensyntymiseen uskovia löytyy myös maailmasta suuri joukko, kuten noin 15 % suomalaisistakin World Values 2000 tutkimuksen mukaan. Tämä on melko suuri määrä ihmisiä ja se pistää miettimään, että miksi reinkarnaatioon uskotaan niin laajasti? Onko kysymys siitä että pelkäämme ja haluamme uskoa siihen, että kuoleman jälkeen on jotakin, vai olisiko kyse kuitenkin jostain muusta?

KUVA  

Totuus on se, että jälleensyntymisen mahdollisuutta on vaikeaa sivuuttaa, kun lukee ihmisten kokemuksia asiasta. Tämä pätee erityisesti pienten lasten kokemuksiin, jotka muistavat asioita, paikkoja, ihmisiä ja jopa vieraan kielen jonkin toisen ihmisen elämästä. Näitä tapauksia tulee aina silloin tällöin esille ja osa on yksinkertaisesti niin vakuuttavia, ettei niitä ole kovinkaan helppoa ohittaa.

Yksi kaikkien aikojen vakuuttavimpia tarinoita jälleensyntymisestä on nuoren lapsen, James Leiningerin tarina. Hänestä on tehty dokumentteja, kirjoitettu kirja sekä useita artikkeleita. Hän alkoi nähdä painajaisia toisesta maailmansodasta ollessaan vasta kaksivuotias. Pojan äiti, Andrea, kertoo kuulleensa yhdenkin painajaisen aikana pojan sanoneen "lentokone onnettomuus, kone on tulessa, pieni mies ei pääse ulos" ja tämän kuuleminen kauhistutti äitiä. Painajaiset olivat jatkuvia ja lisäksi poika alkoi piirtää kuvia esimerkiksi ampuvista lentokoneista, jotka hän allekirjoitti nimellä James 3. Tämä oli omituista sillä poika oli tässä vaiheessa vasta miltei kolme, jolloin hän ei edes osannut kirjoittaa ja kun häneltä kysyttiin numerosta 3 nimen perässä, hän vastasi olevansa kolmas James. Hän alkoi nimetä toisen maailmansodan aikaisia taistelulentäjiä ja osasi nimetä myös koneen jolla oli itse lentänyt ja että hän itse oli kuollut Iwo Jiman taistelun aikana. Pojan isä, Bruce, oli erittäin skeptinen, mutta alkoi selvittää asiaa ja hänelle selvisi että pilotti nimeltä James M Huston Jnr (hän oli James kolmannessa sukupolvessa), oli ainoa pilotti joka kuoli Iwo Jiman taistelun aikana ja hänen lentämänsä kone oli juuri se jonka James oli nimennyt. Pojan perhe selvitti lisää faktoja asiasta ja pojan tarina alkoi vaikuttaa aina vain enemmän vakuuttavalta.
Tarinaan liittyy paljon muutakin ja mikäli haluat tutustua siihen lisää, on alla linkkejä artikkeleihin ja videoihin Jamesista;
https://www.telegraph.co.uk/news/newstopics/howaboutthat/6061466/Is-James-Leininger-reincarnation-of-Second-World-War-fighter-pilot.html
https://www.youtube.com/watch?v=Cn9nRdn5FW4
https://www.youtube.com/watch?v=I9u2EpK35PY
https://www.facts-are-facts.com/news/the-past-life-memories-of-james-leininger-#.XC8xEc1S82w

KUVA 
Jälleensyntyminen jakaa mielipiteet, jotkut uskovat siihen ja toiset taas ovat sitä mieltä että se on täyttä huuhaata. Totuutta emme saa selville, ennen kuin on aikamme. Emme ota täällä kantaa siihen mikä on totta tai mikä ei, mutta kun puhutaan kuolemanjälkeisestä elämästä, on varmasti huonompiakin vaihtoehtoja kuin reinkarnaatio. Mitä mieltä olet, onko reinkarnaatio totta vai huuhaata? Jatketaan keskustelua kommenteissa.

-Onpa Outoa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti